Wat zijn hydrofiele luiers nou eigenlijk.

Ben je net zwanger? En heb je ook echt geen idee wat hydrofiele luiers zijn? Dat kan en is helemaal niet gek. Veel vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn hebben echt geen flauw idee wat hydrofiele luiers zijn. Maar zodra de baby eenmaal geboren is wil je echt niet meer zonder.

Deze handige doeken gebruik je namelijk meerdere malen per dag voor je kindje.hydrofiele luiers

Kraamlijst

De kraamlijst adviseert 12 hydrofiele luiers in huis te hebben. Per kraamhulp is het verschillend welke afmetingen er worden aangeraden. Het is in ieder geval wel handig om de afmeting 70x70cm in huis te hebben, het liefst meer dan 1. Tegenwoordig zijn er ook handige grote hydrofiele doeken. De kleinere doeken gebruik je voor allerlei doeleinden, zo kun je een doek op het aankleedkussen leggen om tegen het ergste vuil te beschermen. Een doek op het hoofdeinde van je baby, deze wissel je iedere dag. Zo ligt je baby steeds weer op een schone hygiënische ondergrond.

Verder droog je jouw kindje af met een hydrofiele doek zodra het uit het badje komt. Of gebruik je het als spuugdoek.

De grotere doeken zijn ideaal bij borstvoeding. Je beschermt er jezelf en je kindje mee bij borstvoeding in het openbaar. Ook zijn de doeken lekker groot om over de wandelwagen te draperen om te beschermen tegen de zon of invloeden van buitenaf bij een slaapje tussendoor.

Wassen, wassen, wassen

Iedere baby die geboren wordt brengt een enorme berg was met zich mee. Hydrofiele luiers zijn ideaal in de was. Ze zijn dun en nemen dus niet veel ruimte in beslag, daarnaast kun je ze vaak op hete temperaturen wassen, dat is wel zo fijn en hygiënisch. Bovendien zijn hydrofiele doeken lekker snel droog, hang ze buiten aan de waslijn en met een beetje geluk kunnen ze met een uurtje weer de kast in.