Spataderen en zwangerschap
afbeelding afkomstig is van http://www.polikliniekdeblaak.nl/

Spataderen en zwangerschap – Zwangere vrouwen lopen een groot risico op het krijgen van spataderen. Maar liefst een op de twee vrouwen krijgt hier last van. Spataderen zijn niet alleen lelijk, maar ze kunnen ook veel klachten veroorzaken. Zo kun je last hebben van vermoeide benen, jeuk, krampen, pijnlijke steken of trillingen. Het is daarom wel zo fijn om snel van spataderen af te komen.

Spataderen ontstaan tijdens de zwangerschap, omdat het lichaam het hormoon progesteron aanmaakt. Dit hormoon zorgt er onder meer voor dat de wanden van de bloedvaten slapper worden. Maar er stroomt tegelijkertijd extra bloed door je lichaam, waardoor de bloedvaten wijder worden. Deze twee ontwikkelingen zorgen voor extra druk op de aders in je benen en daardoor ontstaan spataderen.

De beste manier om van spataderen af te komen is om deze te laten behandelen. Het is niet aan te raden om hiermee te wachten tot na je laatste zwangerschap. Als je te lang spataderen laat staan, dan loop je de kans dat ze zich gaan uitbreiden. Vanaf drie maanden na de bevalling is het al mogelijk om de spataderen te laten controleren.

Al ruim twintig jaar is Polikliniek de Blaak de specialist in de behandeling van spataderen. Ze zijn gevestigd in Almere, Rijswijk, Rotterdam en Tilburg. Binnen een of twee weken zijn nieuwe patiënten geholpen. Tijdens het consult met de specialist krijg je een advies over de beste behandelwijze en deze kan dan meteen aanvangen. Bovendien krijg je gelijk een kostenindicatie mee. Omdat de behandeling van spataderen vaak niet vergoed wordt door zorgverzekeringen, biedt Polikliniek de Blaak een voordelig particulier pakket aan. Lees op de site van de Polikliniek meer informatie over de behandeling van spataderen.